Glasshimlen öppnar sig, och extasen infinner sig. Fyllig vaniljglass på råsocker och äkta vaniljstång. Feta, knubbiga macadamianötter som slungats ned i en blandning av smält råsocker och ljust muscovadosocker
Börja med att skiva baconet och stek det knaprigt, hacka under tiden löken och persiljan. När baconet är knaprigt lägger du i löken så den får fräsa med tills den är mjuk, blank och fin i baconfettet
) Bilden är gammal, och troligtvis den fulaste matbilden so far på min blogg, och den skarpsynte ser att den tagits innan jag satte igång med plastbantning av köket
Nu ska ni äntligen få recept på mina goda ost- och nötkex. Kakorna är goda till en kopp te och gärna med lite extra ost och gurka på, eller bara lite rumsvarmt smör
Skala potatis och lök. Skär potatisen i skivor och löken i bitar, och ju mer lök desto bättre. Lägg hälften av potatis och lök i en ugnssäker form, salta och krydda
Onsdag, lillördag och sjukstuga. Lilla tjejen har feber och tittar mest på tv och vilar. Fördelen när man inte är sjuk själv är att man får tid till att rota i frysen och pyssla lite i köket
I dag åt vi julköttbullarna med potatismos och gräddsås samt ättiksgurka och lingonsylt. Just dessa köttbullar brukade min mormor göra till jul och just smaken av kryddpeppar förknippar jag med julafton
Och för att ladda lite extra inför julbordet så har jag och Anamma tagit fram en receptvideo där jag visar exakt hur jag gör mina klassiska veganska julköttbullar, men nu med formbar färs istället för den gamla vanliga (alltså, den har verkligen revolutionerat mitt köttbullsgame
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.