Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Smält vit choklad försiktigt tillsammans med vispgrädden och häll i det philadelphiasmeten. Alla Hjärtans Dag närmar sig med stormsteg och varför inte baka en god cheesecake tills dess
Ikväll har jag och min man lyxat till det med att äta pizza ute. Efterrätten intog vi dock några timmar senare hemma i soffan, vit chokladpannacotta som hade förberetts tidigare idag
Börja med att hacka chokladen och smälta den i ett vattenbad. Tänk på att vit choklad lätt koagulerar så när chokladen nästan har smält, tar bort den från värmen och rör om tills den smält helt
Underbart skön sommarkväll i går och vi festade till det med lite vit sangria. )InstruktionerSkär citrusfrukterna i skivor, snoppa av och skiva jordgubbarna och blanda med vin, slkohol och läsk/kolsyrat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.