Vispa äggvitor till ett skum, tillsätt strösockret och vispa till en glansig marängsmet. Jag föredrar ju att baka macaronsmed sockerlag då det alltid fungerat bra för mig
Var ett bra tag sedan jag bakade macarons sist, blev himla sugen på det idag när jag hade äggvita över i kylskåpet och lite halloncheesecakefyllning i är aldrig fel liksom
För ett tag sedan fick jag ett fantastiskt set från Ninas mat innehållandes en Léuké silikonmatta för att göra stora macarons/whoopies samt en stor dekoreringspenna Léuké Decomax med sex munstycken i silikon
Vispa äggvitorna fluffigt med elvisp, tillsätt sockret lite i taget och vispa till en maräng. Sikta mandelmjölet och var noga med att väga upp rätt mängd
Alltså behöver man inte ha rumstempererade äggvitor utan det går bra med kylskåpskalla. En sak till, i receptet står det att äggvitan ska stå i rumstemperatur ett dygn före användning, jag gjorde inte det och det blev lika bra
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Här kommer en riktigt ljuvlig cheesecake med mascarpone och vit choklad, toppad med ett lager kola. Servera den tillsammans med sommarens bär för att få till en syrlig kontrast
Jag valde att gör en choklad-Pajbottenmed lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.