Jag ska snart kolla in Anne Lundberg och Paul Svensson på SVT men först - recept på den här Ottolenghisalladenmed päron ochpecorino som vi faktiskt åt för första gången på nyårsafton förra året
Krydda med en god olivolja, lite citronsaft, salt och svartpeppar. Jag la ruccola på ett stort fat, rev bresaola i lagom ätbara bitar , på med massa grovriven parmesan
Några dagar efter hemkomsten kikade jag in hos härliga bloggarna Anki och Håkan, alias Mårtenssons, som också bjöd på en salladmed just bresaola, så då blev jag ännu mer inspirerad
Det här är en riktigt god och fräsch sommarsallad, som passar bra som lunch en varm sommardag. Variationsmöjligheterna är som synes nästan oändliga, Den här gången blev min sallad så här, men det är som sagt bara ett förslag
Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Lite isbergs sallad. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig salladmed bacon och brysselkål, kan jag rekommendera. Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.