Saffranskorpor100 g smör2 pkt saffran2 ägg1,5 dl sötmandel1,5 tsk bakpulver1,5 dl socker5 dl mjölSmält smöret i en kastrull tillsammans med saffranRör ned äggen, ett i taget Blanda mjöl, socker, bakpulver och mandlar i en bunke Blanda samman äggsmet och mjöl/nötblandning till en kladdig deg/smet Forma den, med hjälp av lite mer mjöl, till tre längder på en bakplåt (Om du bakar på glutenfritt mjöl kan du behöva ytterligare lite mjöl, de flyter ut)Grädda längderna i mitt i ugnen i 25 minuter i 175 grader Ta ut längderna och sänk ugnen till 125 grader Skär omedelbart längderna i bitar på diagonalen. 2 pkt saffran. 2 ägg. 1,5 dl sötmandel
Pepparkaksskorpor1 dl sötmandlar1,5 dl socker2 ägg100 g smör1, 5 tsk bakpulver4,5 dl ekologiskt dinkelmjöl (funkar lika bra med vetemjöl men det här var kul. )2 tsk kanel2 tsk kardemumma1 tsk ingefära1 tsk malen nejlikaSmält smöret i en kastrull tillsammans med kryddornaRör ned äggen, ett i tagetBlanda mjöl, socker, bakpulver, kryddor och mandlar i en bunkeBlanda samman äggsmet och mjöl/nötblandning till kladdig deg/smetForma den, med hjälp av lite mer mjöl, till tre längder på en bakplåtGrädda längderna i mitt i ugnen i 25 minuter i 175 graderTa ut längderna och sänk ugnen till 125 grader (min galna gasugn går bara ner till 150. )Skär omedelbart längderna i bitar på diagonalen och vänd upp dem på snittytanLåt torka i ugnen i ca 10 minter och stäng sedan av ugnen och låt dem torka på eftervärme 1 dl sötmandlar. 2 ägg
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel. 2. 2-3 cm i diameter. 12-15 minuter mitt i ugnen. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel. 2. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 25-35 st 100 g smör. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel
Skala och dela äggen. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. 200g matjesill. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. 200g matjesill
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C. 2. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 270 g. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C
Min ugn har ojämn värme så en del blev sega, andra spröda. Du kan också söka på en ingrediens t ex mandelmassa, äpple… eller sök på julinspiration mat och bak
Skriv in jul, julgott, julpyssel eller julinspiration. Det är lätt att göra apelsinlikör själv och det finns så mycket den kan användas till, jag brukar ha den till olika desserter
12 valnötter. likör 12 valnötter. Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
Häll den kondenserade mjölken över kexbottnen och fördela den jämt. 1½-2 dl. 100 g smält smör1 1/2 kopp smulade digestivekex (eller ca. 2. 20*20 cm. 25 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.