Slänger in lite sista minutentips på julgodis så här på kvällskvisten dan före dopparedan. Två som jag gjort tidigare nämligen sk LCHF Snickers och Bounty
eller rättare sagt så när gubben är borta så gör gumman julgodis. En lite barnsligare variant och en som definitivt är bara för de vuxna, dajm och tryffel blev det
Rör ner Nutella och apelsinessens när chokladen har smält. Klicka upp lagom stora högar på ett bakplåtspapper eller ännu hellre i små kakformar/godisformar, ni vet den där storleken mellan knäckformar och bullformar
Jag passade på att baka chokladtryffel som julgodis, de bara smälter i munnen med sin mjukhet. Då är julen snart här och det är dags att planera och förberedda sig med julpynt, bakning och matlagning
För fler recept på ”raw” julgodis titta gärna in på Karin Rahms Blogg, Green Earths Blogg (där jag för övrigt köper nästan alla mina ingredienser) och såklart på Food Pharmacy’s Blogg
Innan tvillingarna föddes hade vi stora skålar med valnötter och hasselnötter som man knäcker med nötknäckaren ochjulgodis med nötter men det fick vi sluta med när vi upptäckte nötallergin
Som bonusfråga undrar Mia om vi har något favoritjulgodis som måste finnas vid jul. Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon vad vi önskar oss i julklapp
Mitt bidrag blir en omarbetad klassiker på julgodistemat, trillingnöt. Mitt fotoredigeringsprogram har försvunnit från datorn så här sitter jag och försöker redigera bilder i iPhoto
Rulla bollar och täck med riven kokos, ställ kallt. Men gör ju faktiskt helt egna matrecept också, trots alla fina och inspirerande idéer som är utifrån kommande
Hetta upp en stekpanna och häll ner mandlar, pumpafrön och solrosfrön. Ha ner sesamfrön och linfrön sist (de behöver mindre tid att rostas eftersom de är små)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.