Skalade och i tunna skivor (hon använde potatisskalare till att skiva). Jag, inte lika mycket. Och vill helst inte köpa chips – framförallt pga de hemska kryddorna som används (E521)
Tryck ut degen i en pajform med hjälp av välmjölade händer. 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl). 3/4-1 dl socker. 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl). 3/4-1 dl socker
Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Jag mätte faktiskt inte upp något utan höftade hej vilt. Jag blev helt kär i det under min tid i New York och var räddningen många kvällar när jag dietade och hade begränsat med kalorier att äta
Servaras till valfritt kött i bästa LCHF-anda. )Ber om ursäkt för att jag undanhållit detta så länge, men hade berättat det på FB och sedan blev det liksom inte av, men nu så
Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. 3 dl valfri mjölk, jag använde mig av sojamjölk. Blanda väl till en smidig deg och låt den sen jäsa i 30-40 min. Låt jäsa i 45-60 min. Vispa upp ägget och pensla på det på bullarna, släng in dom i ugnen på 225º i ca 10 min beroende på storleken. 2016-02-07 @ 21. 3 dl valfri mjölk, jag använde mig av sojamjölk. 45-60 min Vispa upp ägget och pensla på det på bullarna, släng in dom i ugnen på
Äter den med äpplen, raw-äppelmos, kanel, kokos eller något annat som finns i kylskåpet. Det känns bra att veckorna inte glappar tomma, både för min och plånbokens skull
Ta då strösocker)1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 ägg3 dl vetemjöl1 tsk bikarbonat1/2 tsk salt3 dl krossade cornflakes (krossa dem inte för mkt om ni vill ha lite tuggmotstånd)3 dl havregryn200-300 g mörk hackad choklad (250 g ger mkt choklad och 300. Då det börjar koka vispa i ca 20 sekunder och stäng av plattan och ställ kastrullen åt sidan
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma till två runda bröd. Programmera ugnen på varmluft 230 grader i 10 min, därefter intervall 195 grader, 20-30 min. Släng in 1 dl vatten på ugnsbotten och grädda ytterligare 20-25 min
Kan en dag bli bättre. Visst är det helt otroligt gott med morotskaka, så saftig blir ju inte någon sockerkaka och dessutom känns det ju lite nyttigt med morötter
Många är vi som känner till hennes svartvinbärsmarmelad, den bästa av dem alla. Hiram kallade sig matskribenten Märit Huldt, som också var utbildad konstnär
Avsluta med att hälla i ägg- och mjölkblandningen. Skar 125 g smör i mindre bitar och körde det i matberedaren tillsammans med 3 dl vetemjöl och 1 tsk 12%-ig ättikssprit till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.