Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Skär upp i bitar. Själva kolasmeten är faktiskt bara gjord på dadlar och det är helt otroligt att den kan få den där kolakonsistensen och smaken utan en gnutta socker, nästan bättreän originalet och farligt god
Jag mätte faktiskt inte upp något utan höftade hej vilt. Jag blev helt kär i det under min tid i New York och var räddningen många kvällar när jag dietade och hade begränsat med kalorier att äta
När kålen känns mjuk och färdig tillsätt creme fraise efter behag. )Ber om ursäkt för att jag undanhållit detta så länge, men hade berättat det på FB och sedan blev det liksom inte av, men nu så
Resten av veckan kommer ägnas åt att fortsätta styra upp våra hårddiskar fulla av foton, Koreansk middag med Viktors bror med sambo och fortsätta längta efter att Frida kommer hem
Skär upp med pizzaslicer direkt på brödspaden och skjutsa över till den varma tallriken, strö över Mejram eller Oregano ur det stora hålet på burken, pensla eventuellt kanterna med lite olivolja och servera direkt
Smakar mer om den får stå längre, men efter två-tre dygn bör man nog ersätta den gamla marinaden med ny, och inom fem-sex dagar bör nog tofun vara uppäten
Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller hackade nötter. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Mjuka upp smöret i mikron. Tryck ut degen i en pajform med hjälp av välmjölade händer. 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl). 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl)
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Häll sockerkakssmeten direkt över ananasen och grädda i medelvarm ugn, ca 200 grader i ca 40 minuter (eller tills den känns färdig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.