Skala och hacka lök och vitlök. vitlök, klyftor. 4 personer Ingredienser 500 g rödkål, färsk 1 lök, stor gul 2 vitlök, klyftor 2 msk smör, till stekning 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl hönsbuljong 1 dl crème fraiche 1 tsk senap, grovkornig, skånsk Servera till 400 g fläsk eller kassler, rökt 0,5 msk smör, till stekning
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Vispa samman ägg, äggvita och sötning till en luftig smet. Vänd ner i äggvispet. Om du vill ha en chokladswirl - spara en liten skvätt av smeten och blanda med kakao och mjölk
så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter. dl vispgrädde. Tiden kan variera beroende på om kastrullen har en vid eller mindre vid botten
I filmen här ovan visar jag hur man gör. · Häll upp smeten på marmorskivan/bakplåten/silikonmattan och vik in dess kanter mot mitten med hjälp av degskrapa/stekspade
Nä, vi tröttnar aldrig. Vi brukar storhandla på Willys och ibland har deras svenska ekologiska fläskfilé vara slut men då brukar vi åka till någon annan affär och handla den isället för att köpa den danska eftersom vi upplever en så stor skillnad i smak och konsistens
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Rör matfett och socker poröst. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.