Fördela glass och jordgubbskompott med mandelcrisp i små glas. En knallröd jordgubbssås eller kompott som ringlar ner över kritvit vaniljglass ser både frestande och förföriskt ut
Då kommer jag också att minska sockerhalten i jordgubbskompotten, eller utesluta det helt, för den tyckte jag var lite för söt men det är ju förstås en smaksak
250 gr jordgubbar. 1 äpple. 1 vaniljstång. 2 dl socker. Citronsaft. Marinera jordgubbarna med saften av en halv citron med urskrapad vaniljstång och socker över natten
4 rabarberstjälkar1/2 l jordgubbar1 vaniljstång1,5 dl sockerCitron och fläderkräm4 äggulor0,5 dl socker1 msk majsstärkelse0,5 dl koncentrerad flädersaft1 citron, både skal och saft3 dl vispgräddeSkär rabarbern i 2 cm stora bitar
Rabarber och jordgubbar är så gott tillsammans. Här har jag valt ut 3 röda mjälla normalstora rabarberstänger som jag blandat i skurna bitar tillsammans med 250 g skurna jordgubbar
Jordgubbskompott. Jordgubbskompott. Ta sedan av jordgubbskompotten och bred ett jämnt lager på cream cheese lime frostingen, allt kommer inte att gå åt
Rabarber- och jordgubbskompott. Fortfarand är det gott om rabarber i trädgårdslandet och hos Tant Gul fick jag ett tips på en smarrig rabarberkompott med jordgubbar och en chokladmousse och hos Lina hittade jag ett frästande recept på saftig rabarberkaka, så i helgen har det både kokats och bakats med rabarber
En somrig dessert. Dessutom mycket enkel att göra. Pannacotta5 dl vispgrädde1 dl gelésocker1 vaniljstångKoka grädden med gelésocker och vaniljfrön i ca 30 sek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.