Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Jag valde att slå två flugor i en smäll istället och fira med en kladdkaka till far på farsdag. Klipp en cirkel av bakplåtspapper för att täcka botten av din form med
Spritsa ut maränger i den form och modell du gillar, på en plåt med bakplåtspapper. Själv älskar jag lakrits, något jag delar med sambon som är nästan manisk när han får en lakritspåse i handen
Fördela glass ochjordgubbskompottmed mandelcrisp i små glas. Koka upp jordgubbarna (försiktigt om de är frysta) med citronsaft och strösocker i en kastrull
Sjud sedan på svag värme och rör hela tiden, helst med en träslev. Börja med citronparfaiten. Blanda skal, saft och socker i en skål som går att värma i vattenbad
Bryn havregrynen med cocosoljan så de blir lätt bruna. valnötter, havregryn, lakritspulver, anis, vaniljpulver, torkade plommon, torkade fikon, citronskal och citronjos och salt
Låt svalna och servera med grädde blandat med lite vaniljsocker och limeskal. Jag tycker det absolut godast med salt lakritspulver men funkar lika bra med vilket som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.