½ dl olivolja medcitronsmak. ½ dl basilika- och vitlöksvinäger. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt
Den här kalla såsen, smaksatt med fetaost, citronochbasilika, är en riktig favorit här hos oss. Denna gång käkade vi den goda såsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli
Kall sås med parmesan, vitlök, citronochbasilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås medcitronochbasilika (se här)
Lägg upp i djupa tallrikar och dekorera med hackad basilikaoch några små stekta kantareller. Värm en djup panna på medelhög värme, ringla i olivolja och lägg ner svampen och vitlöken
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. När jag hade tjejerna hemma så bjöd jag på kycklingen tillsammans med ugns (brända) rotfrukter och skysås
Lyft ur och lägg åt sidan medan du gör såsen. Servera med riven parmesanost eller pecorino. Ha ner strimlade, soltorkade tomater, sköljda kikärtor, grädde, rivet skal och saft från en citron samt basilikablad
Utmaningen för februari är pizza/pasta/matpaj och självklart vill jag vara medoch kämpa om det superfina priset då jag inte lyckades hitta på någonting bra förra
Strö över lite mer färsk basilika (upptäckte att färsk basilika inte blir så jättebra i ugn), och servera med lite solrosfrön (eller nötter om en tål sådant)
Garnera med färska hallon ochcitronmeliss. Precis innan servering, rör ner basilikan bland hallonen (om man låter den ligga bland hallonen en längre tid blir den svart) och häll på pannacottan
Jag gör en krämig tomatsås som sedan smaksätts med färsk basilikaoch nypressad citronsaft. Blanda ner det tillsammans medcitronsaften i såsen och smaka av med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.