När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Pressa hela citronenoch häll över fisken. Lägg fisken i en ugnsfast form. *himlar med ögonen* Sonen är och fixar till äventyret som börjar i morgon och jag försöker förtränga eländet
Lägg resten av citronskivorna ovanpå fiskenoch ringla rejält med olivolja över alltsammans. Servera fiskenmed couscous, khobz-bröd och harissablandning som var och en får lägga för sig efter egen smak
Hittade ett fiskrecept i en tidning som jag ville laga men hade inte rätt ingredienser hemma så jag använde det som inspiration istället och freestylade sedan ihop den här lilla gratängen
½ dl olivolja medcitronsmak. ½ dl basilika- och vitlöksvinäger. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt
Kall sås med parmesan, vitlök, citronochbasilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås medcitronochbasilika (se här)
Lägg upp i djupa tallrikar och dekorera med hackad basilikaoch några små stekta kantareller. Värm en djup panna på medelhög värme, ringla i olivolja och lägg ner svampen och vitlöken
Då hade jag blandat den med färsk spenat och kanske en burk tonfisk eller lite kyckling. Bönorna trivs mycket bra tillsammans med avokado, tomat, rödlök ochbasilika i en enkel citron- och vitlöksvinägrett
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.