AMARETTOMARINERADE JORDGUBBARMED MANDELCRUNCH OCH VISPAD GRÄDDE. I helgen när vi hade gäster gjorde jag den här efterrätten med amarettomarinerade jordgubbar, mandelcrunch och vispad grädde
Hade nog förväntat mig att den här efterätten skulle vara något sötsliskig för min smak, men jag tyckte att den kändes riktigt fräsch med de färska jordgubbarna
Rensa och snoppa jordgubbarna. Rör ner dem i den vispade grädden tillsammans med florsockret. Häll över grädden precis när rätten skall serveras 500 g jordgubbar
Servera med vispad grädde eller vaniljglass samt färska jordgubbar eller andra bär. Någonstans där mittemellan kan vi väl enas om, med lite kantring åt nyttighetshållet
Hemgjord glass medjordgubbar. Äger du ingen mixer går det bra att mosa för hand med t ex en gaffel. Jordgubbarna, färska eller tinade, mixas med stavmixer och röres ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.