Det blir en avvägd fruktig smoothie som ändå är både frisk och mättande. Den passar perfekt som ett gott och nyttigt mellanmål nu när sommaren närmar sig
Blanda nutella och mascarpone. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten. Mixa jordgubbar och socker så det blir slätt och blanda i mascarpone
Rabarberkoncentrat1 kg rabarber, skalad och nerskuren 1,5 l vatten 80 g citronsaft (kan variera beroende på rabarbersort men cirka) 450 g strösocker (450 g per liter vätska)
Skölj rabarbern och skär den i bitar. Blanda i socker efter saftmängd och låt allt koka upp på nytt. Fyll i ända upp och sätt på skruvlocken på en gång
Den ena var med färska jordgubbar och lemoncurd, och den andra var med päronmousse och vaniljkräm. Man mäter upp lika delar av ägg, socker och mjöl och använder sig inte av några dl, msk eller tsk
Det firade jag och Milo genom att göra lite frukt glass. ) Denna läskande fruktglass/sorbet tar endast några minuter att göra och du behöver endast 2 ingredienser. 4 st kiwiCa 200 g jordgubbar (frysta el färska)Mixa kiwin och jordgubbarna försigLägg fruktmoset i en isglassform, knacka lite lätt i bordet så ev luftbubblor försvinner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.