Rabarbersaft med jordgubb
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 11 kg rabarber
  • 10,5 dl citronsaft
  • 15 dl vatten
  • 15 dl strösocker, per liter avrunnen saft
  • 11 krm natriumbensoat, per liter avrunnen saftSå här gör du Skölj och rensa jordgubbarna, dela dem i halvor. Skölj rabarbern och skär den i bitar. 2 Pressa citronen.3 Blanda rabarber och jordgubb med citronsaft och vatten i en gryta. Låt allt småkoka under lock i 10 minuter.4 Häll upp fruktmassan i en silduk och låt saften rinna av i cirka 30 minuter.5 Mät saften och häll upp i en ren gryta. Blanda i socker efter saftmängd och låt allt koka upp på nytt. Låt koka i 5 minuter. Se till att allt socker smält!6 Skumma saften noggrant. 7 Blanda i natriumbensoaten i lite av den varma saften. Blanda sen i det med övrig saft.8 Häll saften i ordentligt ren-gjorda flaskor. Fyll i ända upp och sätt på skruvlocken på en gång. 9 Förvara svalt och mörkt, om du har en matkällare är det perfekt. Spara recept 4 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 129

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.