Det här blev en ny favorit som jag kommer laga igen. Till två portioner skalade och skivade jag 300g jordärtskockor och skivade dem i ca cmstora bitar, de fick ligga i vatten och tillsammans med en bit citron så att de inte blir mörka
Så denna sköna fredagkväll när vi tar fram grillen och grillar härliga karréskivor serveras dessa tillsammans med en krämig jordärtskocksgratäng med timjan och västerbottenost
Sätt ugnen på 225°. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Reducera, koka ihop vispgrädden tills hälften återstår
Potatis- och jordärtskocksgratäng(4 port)650 g potatis350 g jordärtskockor1/2 mellanstor gul lök (eller två små charlottenlökar)1 vitlöksklyfta4 dl matlagningsgrädde1 tsk torkad timjan1 msk grönsaksfond (eller 1 fond du chef grönsaksfond)2 dl riven ost, gärna smakrikSätt ugnen på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.