Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning
Skär försiktigt stubbar med en tunn vass kniv och lägg i stora bullformar. Värm ugnen till 150 grader. Arbeta samman smör och mjöl till en deg i en matberedare
Jag gillar maränger, tyvärr kan man ju inte äta dem jämt och ständigt, då de i stort sett endast är socker och äggvita, haha ^_^ Men någon maräng til jul kan man ju unna sig, och jag tycker om maränger med lite smak, och vad passar väl till jul om inte polkagrisar
Mördeg kan vara lite pilligt att få ihop och marängsmeten gör alltihop lite kladdigt när man ska baka, men med lite tålamod och nogrannhet får man fina kakor som nästan smälter i munnen
Börja med att krossa polkagrisarna i en mixer. Klicka ut på bakplåtpappersklädd plåt- med teskedar om du vill ha små men många, eller med matskedar om du vill ha få men stora
Det som är bra med småkakor är att det oftast blir många kakor av varje sats man bakar. Jitterbuggare är en god kaka som består av mördeg och maräng tillsammans, likt en rulltårta
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. jitterbuggare,. Namnet på denna spröda kaka med maräng och mördeg kommer från den på 30- och 40-talet så populära dansen
Jitterbuggare är en spröd kaka med maräng i. Helt underbart med mördeg. Skär rullen i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper
Jitterbuggare är en klassisk kaka som består av en mördeg med marängfyllning, och just kombinationen med den spröda mördegen tillsammans med den sega marängen gör att kakorna verkligen blir supergoda
Rulla ihop med hjälp av bakpapperet till en lös rulle. Kavla ut på bakpapper med plastfolie ovanpå, till en platta 35x20 cm. Skär i 7 mm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper
Jitterbuggare. En spröd kaka med lager av seg maräng. Jitterbuggare. Jag vet att jag sagt det förr, men jag tycker fortfarande att det är roligt med nya bakverk
Jag älskar ju som bekant maränger, och tillsammans med mördeg - som också är himla gott (att äta direkt ur bunken) - kunde det ju inte bli annat än lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.