I lördags testade vi för första (men inte sista) gången att grilla tunna spjäll. Tunnarevbensspjäll på grillen 4 port. 1,5 kg tunnarevbensspjäll. ) Tunnarevbensspjäll på grillen 4 port. 1,5 kg tunnarevbensspjäll
Vi stekte revbensspjällen i ugnen och det blev himla gott. Honungsgriljerade tunnarevbensspjäll1 kg tunnarevbensspjäll 1 msk kinesisk soya 1 msk olivolja 1 msk chilisås 0,5-1 vitlöksklyfta, pressad 2 msk flytande honung salt svartpeppar, grovmalen Blanda alla ingredienserna och pensla på revbensspjället. 1 kg tunnarevbensspjäll
Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. 5 kg revben, tunna. Gör så här. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört
Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. Gör så här. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Gör tunna klyftor och kör sedan med varmluft i ugnen, se till så att de får mycket plats så att de blir härligt krispiga, de går bra att köra samtidigt som griljeringen av spjällen
Igår gjorde jag ju som sagt revbensspjäll till middag. Vill ni saftiga smakrika och goda revbensspjäll som gör succé på julbordet kan jag verkligen tipsa om detta recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.