I lördags testade vi för första (men inte sista) gången att grilla tunna spjäll. Tunnarevbensspjäll på grillen 4 port. 1,5 kg tunnarevbensspjäll. ) Tunnarevbensspjäll på grillen 4 port. 1,5 kg tunnarevbensspjäll
Ingredienser Revbensspjäll Receptet är för ca 1½ kg rev 1,5 kg rev eller kamben 1 st morot 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 liter vatten 1,5 dl rött ekologiskt vin 2 st lagerblad 3 kvistar persilja 6 st svartpepparkorn Efter tycke & smak havssalt Du behöver en stor gryta eller en Crock-Pot
Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. 5 kg revben, tunna. Gör så här. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört
Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. Gör så här. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Gör tunna klyftor och kör sedan med varmluft i ugnen, se till så att de får mycket plats så att de blir härligt krispiga, de går bra att köra samtidigt som griljeringen av spjällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.