Jag plockade de största blad jag kunde finna på lotten och tog hem dem för att göra dolmar. Jag hade snöre runt mina dolmar men jag tror inte att det behövs, de verkade ligga på plats ändå
I. d. a. g. p. r. o. v. e. j. l. i. t. n. f. y. å. m. -. s. k. ,. ä. ö. c. h. P. H. b. u. D. R. 4. 3. 5. 1. 2. 0. S. é. (. ). Ö. T. F. B. N. V. L. ”. –. 6. M. r d. d l. c m
Dolma är en trevlig rätt, man kan äta den kall eller varm, som tillbehör eller som en hel måltid. Smaken skiljer också bland dolma, sura, välkryddade eller milda smaker av t ex örter
Dolmar är en av mina favorit maträtter, jag brukar laga dolmar en gång i månaden. Vart dolmar har sitt ursprung vet jag inte riktigt men alla i Mellanöstern gör dolmar på olika sätt
För detta recept krävs ett besök till en orientalisk butik för att hitta torkade aubergine skal som oftas packeteras i en genomskinlig påse och de är små och stenhårda samt granatäpple sirap
Idag gjorde jag ett första försök att göra egna Irakiska Dolma. Låt en tallrik mindre än grytan bli tyngd på dolmarna så att de håller sig på plats och inte faller isär
Här kommer recept på dolma med fyllda grönsaker. Jag provade också en färdig blandning med kryddor som heter just Dolma som jag hittade i vår lilla butik där vi bor
Dolma. Lägg dolman i en kastrull med stjälkänden nedåt tätt ihop i lager. Lägg en uppochnervänd tallrik över så att dolmarna hålls på plats under kokningen
Och till slut kom jag på den ypperliga idén att göra dolmar av bladen (ja, ja, det är väl fler som gjort det och jag har säkert läst om det någonstans, men det struntar jag i och tar åt mig äran för idén helt och fullt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.