Här kommer en variant på Jamie’s blåbärsbullar. Jag använde mitt egna recept på vetedeg, men gjorde som Jamie och fyllde bullarna med blåbär, råsocker och en klick smör
I lördags förvarnade vi er om att det skulle komma ett recept inom kort på den godaste lasagnen vi någonsin ätit, den vi kockade till undertiden vi uppfann goda drinkar, och nu är stunden inne
Oj, oj, oj, vilken galet intensiv värme. Skulle tro att vi har varmare än kring medelhavet just nu och så här på eftermiddagen när det fläktar är det ju helt underbart
Däremot tycker jag att det är synd att dränka våra fina svenska ärtor med smör och citron. Våra svenska kastanjer är tydligen gifta har jag läst på flera obekräftade källor på nätet
Alltså, den där kokboken av Jamie Oliver som vi köpte på bokrean, "Jamie's matrevolution", innehåller så många recept som vi vill prova så ni anar inte
En kokbok jag gillar för såväl recepten och bilderna som de inspirerande texterna är Jamies Italien. Ett riktigt gott recept från boken blev fredagens middag, pasta med scampi och ruccola
Vem har sagt att pizza behöver vara onyttigt. Big no, no i så fall. Inte om man gör den från scratch med fräscha råvaror, då blir den i så fall inte mer onyttig än en vanlig macka
Receptet kommer från Jamie Olivers hemsida, hittas på länken Good old chilli con carne men för bekvämlighetens skull har jag översatt från engelska till svenska
Till denna delikata måltid behöver du. 1 hel kyckling ca. 1,6 kg (ta ut kycklingen ur kylen 30 min innan du stoppar in den i ugnen)2 lökar2 morötter2 selleristavar1 hel vitlök1 citronFärska örterSalt, peppar & OlivoljaGravy
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.