Häromdagen fyllde ju min bror år, självklar stod jag för maten. smörgåstårta och hamburgare, choklad muffins fyllda med chokladfyllning, serverad med hallon och vispad grädde
Jag älskar gös. När jag i år för första gången bestämde mig för att söka till Årets Kock, efter uppmaning från generalen för tävlingen, blev gös det självklara valet
I år gjorde vi vår egen variant av Buffetidningens förslag till midsommartårta - en lyxig kladdkaka med sommarbär Istället för att följa deras recept gjorde jag en lyxig variant av en äggfri kladdkaka med både mörk och ljus choklad i samt toppad med nyplockade smultron istället för jordgubbar
Jag håller med min man, en nybakad sockerkaka med ett glas mjölk kan i teorin vara helt himmelskt. Nä, då skulle jag välja äppelkaka med en glass, sås, grädde eller what-ever
Jag tittar sällan på matprogram i tv men läser regelbundet "Allt om mat" och en del kokböcker, men framför allt återvänder jag alltid till Julia Child som länge varit min mat-guru
Jag dekorerade också med lite färsk harsyra från djupa skogen - den syrliga smaken passade perfekt. Jag frös på gurkan lite för att den ska vara extra läskande, och det passar bra med stinget i Årets kocks Creme Fraiche med chili och ingefära - skapat av extremtrevlige Årets kock 2011 Klas Lindberg
Värm upp olivolja och stek blomkål i 2 minuter i stor stekpanna, tills det börjar få färg. Häll på 1 msk smör plus vitlök och fortsätt stek en stund och sedan slunga i pinjenötter,brödsmulor, chili, parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.