Skit samma, jag gjorde på västeråsgurka. Vilken smarrig pressgurka jag gjorde förra veckan. Så när jag köpt det och började leta recept visade det sig att alla recept var med vanlig slanggurka
Surdeg skulle vara lite spännande, men den enda gången jag försökte så blev det en total flopp. Mät upp och blanda de torra ingredienserna, blanda i honungen
När jag var hemma hos min väninna Mona för några dagar sedan, bjöd hon på de har rutorna och jag hann knappt svälja den första tuggan innan jag gastade att det här receptet måste jag ha, alltså sååå goda
Jag vet inte riktigt vad jag vill komma med det här förutom att även om det kan tyckas som en temporär förälskelse så vill jag bara säga att jag genuint gillar det mesta
Förutom konservering ägnar jag min tid åt att pendla långt, långt bort just nu. Jag tänker att vi kan äta de här konserverade äpplena till efterrätt, som de är eller tillsammans med hemgjord vaniljglass
Vänd sedan ner tomater och mandarinskal och låt allt bli varmt. Smält socker tillsammans med kalvfond, balsamvinäger, pressad mandarinsaft i en liten kastrull
Jag använde förutom grönkål, färsk gul lök och vitlök från landet. Jag har tidigare varit väldigt skeptiskt till just grönkål, mycket därför att den har en sådan kravfylld hälsostämpel, men också för att den är lite svårsmält
Jag finns också med på ett hörn, eller två. Tipsar (så gärna) om denna temabilaga/bok som ges ut av Expressen och som finns till försäljning under januari (fram till 27 jan), "5. 2 - Allt om succédieten". Som vanligt är mitt perspektiv framför allt från det hälsosamma perspektivet och inte huvudfokus på just viktnedgången - även om den kan vara en trevlig "bieffekt" av 5. Lite om hur jag själv kör min 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.