Kalvschnitzel med parmesanmos, citrusglaserad tomat och lökEn lättlagad och relativt snabb bjudrätt. Allt kan förberedas, bara köttet bör grillas i gästernas närvaro.

Ingredienser

  • kalvschnitzel av innanlår, skivor à 125 g
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • mandelpotatis, eller annann mjölig potatis
  • mjölk
  • smör
  • parmesanost, nyriven
  • strösocker
  • kalvfond
  • balsamvinäger
  • mandarinsaft, pressad
  • röd spansk peppar, hackad
  • vitlöksklyfta, finhackad
  • salladslök, späd
  • körsbärstomater
  • mandarinskal, strimlat
  • 4 person(er) Ingredienser 4 kalvschnitzel av innanlår, skivor à 125 g 1 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald Parmesanmos: 1 kg mandelpotatis, eller annann mjölig potatis 3 dl mjölk 1 msk smör 2 dl parmesanost, nyriven 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald Citrusglaserad tomat och lök: 3 msk strösocker 3 msk kalvfond 4 msk balsamvinäger 1 dl mandarinsaft, pressad 1 röd spansk peppar, hackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 knippe salladslök, späd 10 körsbärstomater 1 msk mandarinskal, strimlat Tillbehör: , blandad sallad, gärna med rucola, olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.