Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, anjovis,ägg grädde, buljong, sirap och kryddpeppar
Jag gav genast rätten etiketten Fredagsmat, för det härär verkligen den sorts mat som passar att slänga ihop en fredagskväl, men ett glas vin i ena handen och blicken inställd på helg
En rätt jag kan tänka mig äta om och om igen utan att tröttna i första taget. Middagen bestod av en riktigt saftig, smakrik och god köttfärslimpa serverad med kokt potatis, brunsås, grönsaker, hemgjord lingonsylt och senap
Det är ett färdigmarinerat kött somjag stekte precis på samma sätt somjag gjorde med kalventrecoten, alltså att bryna det och sedan steka klart det i ugnen
Jag kommer ihåg hur överlycklig jag blev som barn när mamma hade lagat persiljejärpar. Syrran tyckte också om persiljejärpar, har jag för mig, men hon fullkomligt älskade gräddsås med potatis
Dillkött är en gammal klassiker som hållit i sig under gud vet hur många decennier. Jursslan blev det häromdagen och passade då på att koka till en gryta
Lägg svampen i varm stekpanna och låt den svettas tills vätskan kokat in. Nu när skogarna dignar av svamp passar jag på att laga en lunchrätt från barndomen - fransk omelett med svampstuvning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.