2 små
förp. crème bonjour med 2 dl finriven västerbottensost, salt och peppar i en skål. Smält smör i en stekpanna och ta ut ca 8-10 delar av köttfärssmeten till stora bollar (tennisbollar).Gör en urgröpning i mitten och fyll med ca 2 tsk oströra. Nyp ihop och forma till runda bollar. Bryn dem i stekpanna runt om några i taget. Lägg upp i ugnsfast form allt eftersom. Efterstek köttbullarna i 200 º ca 20-25 min tills de är helt genomstekta. Servera till pasta, ris, potatis eller vad som önskas. Grönsaker vid sidan om. Fräs upp grönsaker i stekpanna med lite salt och peppar, servera genast!
Fräs upp grönsaker i stekpanna med lite salt och peppar, servera genast. crème bonjour med 2 dl finriven västerbottensost, salt och peppar i en skål. Gör en urgröpning i mitten och fyll med ca 2 tsk oströra. 2 burk crème bonjour kantarellost
En variant på de fetaostfyllda biffarna men denna gång som köttbullar med bulgur till. Blanda ihop färsen med allt utom fetaosten och låt den stå och dra sig i några timmar
Stek i smör på medelhög värme, tills dess de har fått en fin färg både i och utanpå. Låt alla råvaror ligga framme i rumstempuratur 1 - 2 timmar innan start
Perfekt med Kavlis kantarellost som smaksättning och redning av grytan. Skogens guld, kan ju inte annat än att hålla med den kloka person som myntade uttrycket
Vi hade kantarellost och pepparost på vår men det funkar säkert med vilken som. Dagens måltid är ett riktigt höjdartips om vi får säga det själva, det är så otroligt lätt att göra och blir så gott med fåtalet ingredienser, så det är baske oss snudd på genialiskt
Hacka purjon och bryn den tillsammans med baconet i bitar. Vispa ur stekpannan med grädde och tillsätt osten, buljongtärningen, paprikapulvret och några varv med pepparkvarnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.