Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet och flytta över rullen till en smord ugnsform. Ta fram en skärbräda lägg på ett bakplåtspapper peppra och salta på papperet
Rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet och flytta över rullen till en smord ugnsform. Ta fram en skärbräda lägg på ett bakplåtspapper peppra och salta på papperet
Börja medköttfärslimpan, här är det busenkelt, blanda helt enkelt alla ingredienser i en stor bunke, klä sedan en eller två "limpformar" (gärna i teflon eller liknande annars måste du olja kantern så limpan släpper lätt) medskinkan som du lägger omlott i botten
Omelettrulle medröktskinka, pepparrotsost och ruccola. Både omelettrullen och frukostplättarna kommer ifrån “Höst med LCHF” bilagan man kunde köpa med Expressen förra veckan, många bra recept däri
Gör fyllningen genom att hacka skinkanoch blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten. Krydda med färsk persilja, paprikapulver, lökpulver, salladskrydda och pizzakrydda
Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
4 300 g skivad, röktskinka 1/2 purjolök 4 port ris 500 g wokgrönsaker 3 msk olja 2 tsk curry 2 msk färsk riven ingefära salt och peppar 4 ägg Lägg till i inköpslistan
En krämig pasta medskinkaoch gröna ärtor. fräs skinkan lite i en stekpanna och häll över grädde och ost så att det kokar ihop någon minut salta och peppra
Smaka av med salt och peppar. Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning
Smörj en ugnsform och varva allt utom paprikapulver, oregano och riven ost med pastan. En pastagratäng och fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.