Här har jag inspirerats från det italienska köket och deras maträtt ”ziti”, men då haft i kalkonbacon istället för korv plus att jag har ivita bönor i tomatsås och soltorkade tomater
Tänd grillen. För att få en ficka för fyllningen, putsa först köttet och skär sedan ett snitt längs med som delar köttet på mitten, Salta och peppra kotletterna inuti och på båda sidor
Upplägget jag valde denna gång blev åt det klassiska hållet med en gräddig brunsås och kokt potatis. När jag senast besökte Möllevångstorget och Malmö Kötthandel, fick jag syn på en riktigtfin kotlettrad av gris
Krämig, gräddig pasta. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödigtidi köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Egentligen passar detta utmärkt som helgrätt eller söndagsmiddag också, men har man hittatbilligafläskkotletterblir detta en supergod middag en vanlig vardag
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Wow vilkenöverraskning. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härligenergi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivadfläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindadpotatis
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Välj tjocka fläskkotletter så att de inteblir för torra. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigti ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphiavisadesigbli en riktigt lyckad rätt
Lång gräddningstid ger underbart söta tomater. Ingr. mängden av ingr är upp till var och en. stora tomater av bästa sorten (man kan även använda körsbärstomater, men förkorta då gräddningstideni ugn)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.