4 fläskkotletter
med ben (á ca 175 g), ca 2 cm tjocka och jämnt skurna, lätt marmorerade och gärna med en fettrand
2
schalottenlökar
10 kärnfria
svarta oliver
75 g
salami
2 msk
färsk rosmarin, finhackad
2 msk
olivolja
salt och svartpeppar
tandpetare
4
tomater
olivolja
flingsalt
svartpeppar
1 tsk
färsk timjan, hackad
1 tsk
färsk oregano, hackad
200 g
färska bondbönor spritade (urtagna ur bönskidan) eller ca 600 g ospritade
1 klyfta,
finskivad
1 liten
torkad peperoncino (chili)
3-4 msk
olivolja
0,5 tsk
salt
parmesanost skuren i små flagor
4 fläskkotletter
med ben (á ca 175 g), ca 2 cm tjocka och jämnt skurna, lätt marmorerade och gärna med en fettrand 2 schalottenlökar 10 kärnfria svarta oliver ca 75 g salami 2 msk färsk rosmarin, finhackad 2 msk olivolja salt och svartpeppar tandpetare
Grillad tomat med färska örter (Pomodoro alla griglia con erbe fresche) 4 tomater olivolja flingsalt svartpeppar 1 tsk färsk timjan, hackad 1 tsk färsk oregano, hackad
Friterade färska bondbönor (Fave fritte) 200 g färska bondbönor spritade (urtagna ur bönskidan) eller ca 600 g ospritade 1 klyfta, finskivad 1 liten torkad peperoncino (chili) 3-4 msk olivolja 0,5 tsk salt parmesanost skuren i små flagor
LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Låt chutneyn svalna och servera till grillat kött, fisk eller starka ostar
Grilla en stund på grillen tills det blivit varmt. Här kommer fler tips som passar till grillat. Ibland snöar man ju in på det här med tillbehör, åtminstone jag
Torka av fläskkotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. fläskkotletter, (500 g). 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Ingredienser Portioner. 4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Egentligen ska ju det här grillas. Är de tjocka dela på hälften. Häll på marinaden och blanda väl. "Bulgogi" (불고기) på Koreanska betyder faktiskt just "Eld" och "Kött"
Den passar till så mycket, som dipp till grönsaker och korv eller som god sås till diverse grillat. Vi fick en sådan smaskig sås, eller dipp, på ICAs grillevent häromveckan
Detta trots att jag handlade på Ica med en självscanner. Den främsta anledningen till att det tog sådan tid var nog att jag skrivit handlingslistan på tre olika papper och sprang sedan som en tok fram och tillbaka i butiken med mina listor
Grillad lax. Lägg sedan en laxbit på varje foliebit. Grilla först laxfiléerna så de får en fin grillyta. Skiva gurkan med osthyvel/potatisskalare och lägg det på laxen
sallad på räkor, avokado och rucola. Salta gösen på köttsidan och pensla den med olja på skinnsidan. Grilla gösen på skinnsidan tills den börjar vitna på ovansidan, cirka 3 minuter. Vänd gösen och grilla den på andra sidan i ytterligare 1 minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.