Nu kommer mitt recept på smörgåstårtan jag gjorde i dagarna och som blev klar igår. Om man vill ha en saftig smörgåstårta, är det viktigt att fukta bröden och låta stå i ungefär ett dygn tills det är dags att börja med fyllningen
Den här smörgåstårtan bjöd jag mina vänner på i lördags. Det är alltid gott med smörgåstårta. Jag blandade i hop lite av varje men mätte inte, så mängden får du göra på känsla om du vill prova att göra en likadan
10-12 skivor italiensk salami. Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
En stor formfranskaLägg ut på en plåt. 1 stor burk keso 1 ask med färskost 3 dl crémefrachie 1 burk hackade soltorkade tomater1 msk örtsaltLite chilipepparBlanda ihop och bred ut i olika lager på brödet som ligger på plåten
Italiensksmörgåstårta. Lyxade till med smörgåstårta idag till middag. Italiensksmörgåstårta. Inte helt fel att få smörgåstårta till lunch i ett par dagar
Om brödet är kvadratiskt behöver det inte kantskäras, däremot är det bra att skära brödet till vartannat lager så att skivorna hamnar omlott (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Blev bjuden på denna underbart goda smörgåstårta hos Anna för snart ett år sedan. Har länge tänkt att jag vill göra den, men ville vänta tills jag skulle ha många gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.