Fyllning 1 och 3 250 g mascarpone 2 dl hackad färsk basilika 1 vitlöksklyfta Salt och peppar Fyllning 2 150 g gorgonzolaost 2 dl crèmefraiche 10 bitar soltorkade tomater Salt och peppar Garnering 2 dl crèmefraiche 250 g mascarpone 70 g parmaskinka 70 g salami 10 körsbärstomater 280 g små mozzarellabollar 10 urkärnade svarta oliver 10 kvistar färsk timjan 25 g parmesanost 20 pumpa- eller ärtskottTillagning Gör så här Fyllning 1 och 3 Mixa samman mascarpone, basilika och finhackad vitlök till en slät kräm. Salta och peppra. Täck botten med Italienskt Lantbröd. Bred hälften av fyllningen på understa bottnen. Täck med ett lager av bröd. Fyllning 2: Vispa upp crèmefraiche och tillsätt gorgonzolan. Finhacka de soltorkade tomaterna och rör i. Salta med försiktighet (då de soltorkade tomaterna och gorgonzolan innehåller salt) och tillsätt peppar. Bred fyllning 2 på brödlager nummer 2 och täck med den tredje brödskivan. Bred på resten av fyllning 1 och täck med det översta lagret av Italienskt Lantbröd. Garnering: Vispa upp crèmefraichen så den blir fast. Tillsätt marscarpone mot slutet. Bred krämen runt kanten och täck hela tårtan. Dela skivorna av parmaskinka mitt itu på längden och rulla till rosor. Fördela rosorna överst på tårtan. Vik salamiskivorna på mitten och forma till rosor. Fördela dem över tårtan. Halvera körsbärstomaterna och lägg på tårtan. Strö över oliverna och toppa med timjan. Hyvla över parmesanosten. Täck tårtan runtomkring med pumpa- eller ärtskott.
Nu kommer mitt recept på smörgåstårtan jag gjorde i dagarna och som blev klar igår. Om man vill ha en saftig smörgåstårta, är det viktigt att fukta bröden och låta stå i ungefär ett dygn tills det är dags att börja med fyllningen
Den här smörgåstårtan bjöd jag mina vänner på i lördags. Det är alltid gott med smörgåstårta. Jag blandade i hop lite av varje men mätte inte, så mängden får du göra på känsla om du vill prova att göra en likadan
10-12 skivor italiensk salami. Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
En stor formfranskaLägg ut på en plåt. 1 stor burk keso 1 ask med färskost 3 dl crémefrachie 1 burk hackade soltorkade tomater1 msk örtsaltLite chilipepparBlanda ihop och bred ut i olika lager på brödet som ligger på plåten
Italiensksmörgåstårta. Lyxade till med smörgåstårta idag till middag. Italiensksmörgåstårta. Inte helt fel att få smörgåstårta till lunch i ett par dagar
Om brödet är kvadratiskt behöver det inte kantskäras, däremot är det bra att skära brödet till vartannat lager så att skivorna hamnar omlott (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Blev bjuden på denna underbart goda smörgåstårta hos Anna för snart ett år sedan. Har länge tänkt att jag vill göra den, men ville vänta tills jag skulle ha många gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.