Ingredienser 1 kg lax av mittben med skinn ½ dl salt 1 dl strösocker 1 msk grovt krossad vitpeppar 1 citron 1 lime 1 röd chilifrukt ½ dl finhackad dill
Istället för att dra fram alla delar av julbordet till både lunch om middag hade Anders och jag klurat ut att vi enbart skulle servera sill- och laxbordet till lunch och alla julens läckerheter på kvällen
Blanda lax, mascarpone och citronsaft i en matberedare. Pasta på durumvete – Busiate och Pesto. Tillsätt lite vatten i taget och blanda tills du får en bra konsistens på degen
Låt sillen rinna av och skär den sedan i tärningar. salt och svartpeppar. Sill rulle. Lägg silloch lax i varsin skål och blanda i hop med ingredienserna
Det blev en god start på Påskafton med triss i lax och par i sill. Men den kan vara kul att uppleva både gravad, rökt och marinerad lax på en och samma gång
Sist Johan var och hälsade på mig tog vi bilen till Ica Maxi och shoppade loss. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.