Skölj broccoli, äpple och mynta. Dela broccolini buketter. Skala lime och ingefära och kör alla ingrediensernaidinråsaftcentrifugtill en härlig grön och klorofyllrikjuice
Skölj broccoli, päron, selleri och mynta. Dela broccolini buketter. Skala lime och ingefära och kör alla ingrediensernaidinråsaftcentrifugtill en härlig grön och klorofyllrikjuice
Skär chokladen imindrebitar. Lägg dem i en skål som tål värme. Tillsätt kaffe och whisky. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt kraftigomrörning
Fredag igen och en vecka har man redan hunnit jobba. Imorse på vägen till jobbet var jag tvungen att stanna och insupa den fantasktiskt vackra utsikt som man kunde skåda från bron över mot stan
Äntligen är det helg igen. Här nere ska vi ha skördefest och invadera Öland. Så ikväll är det många som åker över bron framåt kvällen för att åka runt på den mysiga konstnatten
Koka upp vatten och häll över de torra ingredienserna. Rör runt och lägg plast över tills nästa dag. Blanda ut jästen med ljummet vatten och häll i gårdagens skållade frö och gryn
Semestern kommer att börja med midsommarfirande hos mina föräldrar med grillning och veckan därpå åker vitill Gotland för att hälsa på Felicias farmor och farfar några dagar (vi besöker alltid Gotland den första semesterveckan och då känns det som att semestern har börjat på riktigt och att den kommer att vara för evigt)
Mixabroccoli (bukett och stam) med ägg, kryddor och chili. 2 Vänd ihop med spenat, tomat och getost (mixainte. Låt stå i 10 min. Grädda i ugnen ca 20 min. 1 broccoli. 1 tsk torkad basilika. 5 finhackadchili. 70 g finhackad färsk spenat
Alla har vi någon del av de tre elementen, vata (luft), pitta (eld) och kapha (jord) i oss men oftast är det ett eller två element som dominerar, vilket gör det svårt att ringain just vilkenpersonlighet jag är
En mjuk kaka som jag älskar är en kardemummakaka från min första bok. Den är ett mycket roligarealternativ än vanlig sockerkaka när man är på bakhumör och inte har de allra mest avancerade ingredienserna hemma iskafferiet
Nu när sparrissäsongen tar vid passar den här förrätten riktigt bra, den känns fräsch och vårig, innehåller endast ett fåtal ingredienser men är ändå imponerande god
Vispa rumsvarmt smör och farinsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner gräddfil. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten
Supergoda snurror med mildvitlöksmak från ramslöken tillsammans med smakrik ost och god sälta. Passar utmärkt till en god soppa eller varför inte som ett mellanmål
Rör i mjölk och yoghurt. Kardemummakakan håller länge, upp till en vecka. Den går att variera med hallon om vinbärsbuskarnai trädgården är länsade, eller om du bakar den mittivintern kan du använda lingon
I dag vill jag bjuda er alla på ett recept på en riktigfavoritkaka från min nya bok Mjuka kakor. Det här är en väldigt kär variant av klassisk sockerkaka med brynt smör både i glasyren och själva kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.