Grekisk ugnstorsk i tomatsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 msk tomatpuré
  • 1800 g hela tomater, på burk
  • 11 tsk honung
  • 11 tsk salt
  • 1 några kvistar timjan (eller torkad)
  • 1 chilipeppar efter smak
  • 12 msk olivolja till fräsning
  • 1600 g torskfilé
  • 1 cirka 20 urkärnade kalamataoliver
  • 1150 g fetaost
  • 1 olja till formen
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 bröd, potatismos eller risTomatsås: Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs alltsammans i olja i en kastrull på mycket svag värme i minst 20 minuter. Det ska inte få färg! Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i tomaterna, honung och salt och repa ner timjan. Låt puttra på svag värme i 20 minuter utan lock. Smaka av med lite chili.
  • 1 Värm ugnen till 200 grader.
  • 1 Ugnstorsk: Smörj en ugnsform med olja. Skär torskfilén i fyra bitar, lägg dem i formen och salta och peppra. Häll på tomatsåsen, smula i fetaosten och lägg i oliverna. Låt stå i ugnen i 12–15 minuter, tills fetaosten fått färg.
  • 1 Servera med bröd, potatismos, ris eller annat tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.