Kardemummakaka med syrliga bär
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 13 dl strösocker
  • 11 st ägg
  • 11 1/2 dl mjölk
  • 11 dl turkisk yoghurt
  • 15 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 msk kardemumma
  • 11 krm salt
  • 11 st banan
  • 11 dl röda vinbär (eller andra syrliga bär, hallon går också bra)
  • 1 smör och råsocker till formen, samt någon matsked råsocker att strö över kakan
  • 1 bär och florsocker till garneringSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Vispa smör och socker pösigt.
  • 1 Tillsätt ägget. Rör i mjölk och yoghurt.
  • 1 Blanda alla torra ingredienser för sig och häll ner dem i smeten.
  • 1 Smörj formen (cirka 25 cm i diameter) med smör och bröa med råsocker.
  • 1 Häll halva smeten i formen, skiva därefter över bananen och strö på vinbären.
  • 1 Häll över resterande smet, som alltså täcker bananskivor och vinbär, och avsluta med att strö över råsocker.
  • 1 Grädda i ugnens nedre del cirka 45 minuter.
  • 1 Tips! Kardemummakakan håller länge, upp till en vecka. Den går att variera med hallon om vinbärsbuskarna i trädgården är länsade, eller om du bakar den mitt i vintern kan du använda lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.