11 dl
röda vinbär (eller andra syrliga bär, hallon går också bra)
1 smör
och råsocker till formen, samt någon matsked råsocker att strö över kakan
1 bär
och florsocker till garneringSätt ugnen på 175 grader.
1 Vispa
smör och socker pösigt.
1 Tillsätt
ägget. Rör i mjölk och yoghurt.
1 Blanda
alla torra ingredienser för sig och häll ner dem i smeten.
1 Smörj
formen (cirka 25 cm i diameter) med smör och bröa med råsocker.
1 Häll
halva smeten i formen, skiva därefter över bananen och strö på vinbären.
1 Häll
över resterande smet, som alltså täcker bananskivor och vinbär, och avsluta med att strö över råsocker.
1 Grädda
i ugnens nedre del cirka 45 minuter.
1 Tips!
Kardemummakakan håller länge, upp till en vecka. Den går att variera med hallon om vinbärsbuskarna i trädgården är länsade, eller om du bakar den mitt i vintern kan du använda lingon.
Denna vecka känns verkligen upp och ner, eftersom jag är på resande fot med jobbet. Här är ett recept på smarrigt recept med päron och kola i kombination
Smörj en rund form - gärna med löstagbar botten - med margarin och "bröa" med kokos. Smält sedan margarinet och låt svalna medan du vispar ägg och socker pösigt
Gör gärna någon extra som du kan laborera med och testa baktiden. bär, t ex färska hallon och blåbär. jag in dem med smör och "mjölade" dem med siktat kakao
PrintChokladparfait medsyrligabär. Garnera gärna med några bär, hackade nötter eller t. Variera med mjölkchoklad för mildare smak, eller varför inte mintchoklad eller choklad med apelsinsmak
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Saftiga, syrliga citronrutor. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.