Jag driver alltså matbloggen Min Lilla Kokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat. Ett smarrigt recept ur min receptsamling ska jag väl också, naturligtvis, bjuda på, nu när jag fått den stora äran att gästblogga hos Ida, som för övrigt har en riktigt fin blogg som jag troget följer och har med i min blogglista
Lilla I mumsade i sig med god aptit som vanligt, och mormor och morfar låg inte långt efter. Anna på Frostrosor bjuder mat både till vardags och fest, Lana på Ryskadockor frestar med LCHF-recept som gör att det vattnas i munnen, och hos Sandra på Sandrasmatkrypin får jag också inspiration
Igår blev det en god lax med wokade grönsaker. Middag på en kvart. inget speciellt med det men man kan alltid bära med sig att en skinnfri laxfilé alltid blir grymt bra när den får ligga i 12 minuter i 200 grader. Pensla på något gott först - jag blandade 1 msk sweet chili med 1 msk japansk soja, salt och peppar) så är det liksom klart sen (den skinnfria laxen har du först placerat på lite olja i en ugnssäker form). Under tiden laxen står i ugnen fräser du lite fräscht grönt (här lite spetskål, röd paprika, purjolök, vitlök och strimlad morot) i olivolja och duttar mot slutet på 1 tsk sesamolja och 1 msk fisksås, om du känner för det. 200 grader Pensla på något gott. 1 msk sweet chili med
LuqazOttosson – KökschefLillaBjersGårdskrog, Gotland. LillaBjersGårdskrog. @luqazo / @lillabjers. Det är inte alla som har tillgång till ramslök så som vi har påGotland men man kan ta och göra om denna till en örtmajonnäs, senapsmajonnäs, chilimajonnäs eller vad man nu kan komma på och har tillgång till
Servera köttbullarna med stekt vitkål, syrade grönsaker och om du vill göra det hela helt enligt den ryska traditionen så skall köttbullarna serveras tillsammans med grovt hackad saltgurka och rödbeta samt en smetana sås
Började med en Bloody Mary med en sparris i stället för den traditionella stjälksellerin. Upp i ottan och körde ner till Höganäs för att möta upp två kollegor och detta lilla flygplan som tog oss till den vackra, soliga ön
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Blanda smöret med persilja och riven vitlök. Bred på den utrullade pizzadegen. Ett enkelt och gott vitlöksbröd som tillbehör till te x grillat eller en god soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.