Servera fruktsalladen dekorerad med lite sparat citronskal. Har sonen kompisar på vardagsmiddag brukar jag se till att det finns flera olika frukter hemma och så brukar de får vara med och göra sin egen fruktsallad/fruktportion med de frukter som de vill ha
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
I år blir det till att satsa lite extrapå mjölkfria lussebullar. Det har jag börjat lära mig nu är att om man inte tål mjölk så är det väldigt svårt att fika på stan
Blanda detta i smeten, tryck ut detpå en plåt med bakplåtspapper. Då får det bli mammas nougatkakor de är farligt goda och när jag bodde hemma blev de mest bakade till jul
1,5 dl gräddfilsalt o pepparsmoked paprikapressad citronSkär mozarellaosten i 3-4 mm tjocka skivor (absolut inte för tjocka, då blir de degiga)Likaså med tomaterna (släng kanterna, de är inte så charmiga att servera)Varva mozarellan och tomaterna med varandraRingla över olivoljaSalta o peppra över hela salladenLägg på de färska basilkabladenPressa citrondroppar över, det fräschar upp o lyfter salladen
Bred ut färsen på plastfolie. Ikväll blev det en limpa med både mozzarella o parmskinka så till den tycker jag det är godast o bara servera en riktigt smaskig sallad med extra allt
När kakan är sval nog så är det bara att lägga på allt och servera. Han älskar gotta till kaffet och blev väldigt glad över både kakan och fatet den låg på
Här kommer recepet pådet koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp. Nu hade vi inte eld här hemma men en bordsgrill och det blir också gott
Sedan kan man såklart utöka sin reportoar med tiden men skjut inte vilt, för använder du massa konstiga ingredienser som du inte har koll på så kan det vara svårt att balansera upp rätten på slutet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.