Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas
Hiram kallade sig matskribenten Märit Huldt, som också var utbildad konstnär. Dekoreras tårtan med vispgrädde, chokladbitar, druvor, kanderade violer etc, så blir den genast vackrare
Tyvärr har det inte riktigt hunnits med. men nu så. Eftersom vi planerat för en härlig hemmakväll, hade vi siktat in oss på en härligt god middag också
Se till att ha mycket mjöl på bordet så att degen inte fastnar i bordet. Degen ska inte vara för kletig men heller inte för torr… Rulla en stor boll av degen och skär ett kors för att enklare kunna kavla ut det
Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Börja med att smula sönder jästen i en skål, värm sedan upp mjölken till ca 37° och häll den i bunken så att jästen löses upp
Ta lite åt gången så det inte blir för tjockt. ) Ingredienserna är ju sådana som de flesta som äter LCHF alltid har hemma, så det är bara att slänga ihop lite glass när helst ni blir sugna
detta blev mycket smakligt och var rätt enkelt att slänga ihop, men trots att vi använde ett fett kött, avocado och rapsolja samt en fet yoghurt så kändes det ändå som att den där mättnaden man nu vant sig vid inte infann sig
Inte en torr semla så långt ögat (eller gommen) når blir resultatet. Semlor, åh så gott det är. Alltså satte jag en deg och bakade ut ett gäng semmelbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.