Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Gör så här. Basen är bönbrödet och originalreceptet på bönbröd är från Carita @caritasfotomat. Om du gör bagels, stoppa ner en tesked i mitten och vrid runt den så det blir ett hål
när brödet växer. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Grädda brödet mitt i ugnen i 12–15 min eller tills det fått fin färg
Jag brukar inte använda mig av termometrar och sånt när jag bakar utan brukar chansa lite när jag ska ta ut brödet och det brukar bli rätt bra ändå, slapp degrand och degighet inne i brödet
(inte mitt påhitt att gå upp såååå tidigt) bakade vi grova frallor, som jag varmt kan rekommendera. Det har för övrigt varit en riktigt bakhelg för vår, eller jag menar min del
Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Visst måste den mänskliga handen hjälpa till men jag ger all eloge till våra elektriska köks vänner. Vi försöker baka allt vårt bröd och det blir en hel del med tränande ungdomar i huset som ständigt är på jakt efter en smörgås
Men det går så klart bra med vatten med. Det ska alltså jäsa en gång bara. Vilka bröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.