Inte (ome)lätt att vara lat
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 pers
  • 4 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl finhackade örter (persilja, gräslök, dill, basilika)
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 180 g salmalax (eller kallrökt lax)
  • 4 msk turkisk yoghurt
  • Flingsalt
  • 1 gul lök
  • 1 avocado ärtskott
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 Vispa upp ägg med vatten med en gaffel.
  • 2 Finhacka örterna och blanda i ägget.
  • 3 Värm upp en panna på svag till medelvärme och smält smöret (0,5 msk per omelett). Grädda två tunna omeletter långsamt tills den har stannat helt. Lägg på en tallrik.
  • 5 Skär salmalaxen i tunna skivor och lägg på omeletten. Rulla ihop den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.