Sen var det lite mer känsla att hetta upp en panna med lågor från gasspis under. Från det goda tunisiska köket fastnade jag lite extra för denna tomatsås
Här har jag inspirerats från det italienska köket och deras maträtt ”ziti”, men då haft i kalkonbacon istället för korv plus att jag har i vita bönor i tomatsås och soltorkade tomater
Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng medgnocchi i tomatsås toppad med ost. Om du vill lyxa till det extra kan du göra egen gnocchi (recept på det kommer på bloggen i veckan)
Vi lyckades grilla trots det lynniga vädret med ömsom regn, ömsom sol. Smaskens räkor. Jag har bara inte kommit mig för att göra dem på nytt, vilket är märkligt, med tanke på hur oerhört goda de är
Igår gjorde jag gnocchi. Det var första gången som jag gjorde det, gnocchi är italienskt och kan göras på flera sätt men dem vi åt var gjorda av potatis
Andra gånger kladdar jag ner receptet medan jag lagar, men är så hungrig att det hinner bli helt tomt på tallriken innan tanken slår mig att jag borde ha tagit en bild
vetemjöl med hög protein halt, typ special vetemjöl eller manitoba. Ta ut grytan (försiktigt – den är het) och lyft snabbt i degklumpen med mjöliga händer, utan att arbeta den
GNOCCHIMEDTOMATSÅS. Blanda ner gnocchin i tomatsåsen och rör om. gnocchi. Lägg upp rätten i en djuptallrik och toppa med fint riven västerbottensost (el parmesan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.