vetemjöl med hög protein halt, typ special vetemjöl eller manitoba
1
salt
1 torkad
jäst
1
vatten
1 gjutjärnspanna
med lock, 1,5–2 lDag 11. Vänd samman mjöl, salt och jäst. Rör i vattnet så att allt blir utblandat till en kladdig deg. Strö över mjöl och lägg på lock.2. Ställ in i kylen 24 timmar.Dag 21. Ta ut och forma till en spänd boll, vik och spänn degen. Lägg på mjölat underlag.2. Efter 30 minuter, ställ in gjutjärnsgrytan med lock i ugnen och sätt ugnen på max antal grader, över/undervärme 230–300 grader. Låt stå där 30 minuter.3. Ta ut grytan (försiktigt – den är het) och lyft snabbt i degklumpen med mjöliga händer, utan att arbeta den.4. Lägg på locket och ställ in i mitten av ugnen. Sänk värmen till 230 grader och låt stå i 30 minuter.5. Ta av locket, sänk värmen till 200 grader och låt grädda i ytterligare 15–25 minuter.6. Kontrollera med stektermometer att brödet är 98–100 grader i mitten. Ta ut och låt svalna på galler.
8 dl vetemjöl. 11,5 tsk salt. 11 tsk torrjäst. 14 dl vatten, kallt. 18 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 tsk torrjäst 4 dl vatten, kalltBlanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev
Lägg grönsakerna i kokande vatten och stek upp köttfärsen. Häll ut vattnet från grönsakerna. Blanda sedan ihop dem med 2 dl vatten och häll i chillisåsen, låt de puttra en stund
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter. Koka upp colan, vattnet och sockret, rör hela tiden. Vrid ur vattnet ur gelatinbladen och stoppa dem i kastrullen med vätskan
Sätt på ugnen på 150 grader. Dela äggvitor och gulor för sig, häll dem i varsin bunke. Vispa äggvitan pösig och hård, så hård att du kan vända bunken upp och ned
Rör ihop jäst och vatten. Tillsättsalt, honung och mjöl och rörordentligt med en träslev. Tillsättpinjenötter, pumpafrön, rivnamorötter, russin eller kryddorefter tycke och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.