1 kg
fina röda tomat (jag fick från två växthus i närheten, annars hade jag kvisttomater)
3
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
3
ägg
2 dl
vatten
Olja
3 ägg
Rör nu inte i såsen utan låt äggen bli färdiga på ena sidan innan de vänds. Det går bra att röra lite och gulan behöver inte vara hel, gör man lite som man vill. Jag tror nog att äggen kan ha legat i i ca 15-20 min Smaka av såsen! Gott om den får lite hetta så räcker det inte med svartpeppar, ta gärna lite cayenne eller om du har harissa hemma ta i liiite.
Servera gnocchi medtomatsåsen, parmesanost och gärna några drag med svartpepparkvarnen. Tomatsåsen fick extra djup av soffritto, chili och lagerblad samt en mjuk avrundning av grädde
Man kan ju dela med sig. Ser man sedan till att också äta massor med nyttig kål, apelsiner och annat frukt och grönt som affärerna är fulla av så blir det hyfsad balans i tillvaron i alla fall
Andra gånger kladdar jag ner receptet medan jag lagar, men är så hungrig att det hinner bli helt tomt på tallriken innan tanken slår mig att jag borde ha tagit en bild
Äggcurry med kokta ägg i halvor, och med äggen som pocheras direkt i tomatsåsen. Billig, enkel och snabb att tillaga, nyttig, god och mättande, funkar bra att ha med i matlåda och värma på dagen efter
Frittata från ugnen med pumpa. Skär 300g pumpa i blad och stek dem i pannan med en halv purjolök och olivolja aldente. När det har stått och kallnat, sätt till 200g rökt ost som du har skurit till stycken, 6 vispade ägg, salt, peppar, 40g riven pecorino eller parmiggiano och en tesked full timjan. Lägg allt i en eldfast skål som du har smort med smör och ugnsbaka maträtten cirka 25 minuter på 180 celsiusgrader
Så denna gång delar jag med mig av inspirationfrån två andra härliga matbloggare jag gillar skarpt. Det är så bra med alla matbloggare, man hittar så mycket recept och inspiration
Medelhavsmat är ju mat som får snålvattnet att rinna hos gourmeten så ett souvenirköp i form av en kokbok var ju självskrivet, inspirationen till denna pastasås är hämtad därur
Det bästa med matbloggar är att de fungerar som en testpatrull av olika recept. Ja, sedan gör alla sin egen version, det dras ifrån och läggs till, men det är ändå ungefär samma recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.