Lite tomatsås alltså - all riven ostochalla ägg var borta. sallader, röror, marinader, tillbehör. Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerade medost
Börja med att hälla lite tomatsås i botten på formen, sedan riven parmesanost, sedan grönsakerna, lägg helst inte omlott för då kan det bli svårt att få alla skivor mjuka
Gjorde en tomatsåsoch till Gnocchinoch såsen hade jag hyvlad parmesanostoch färsk basilika. Gnocchin blev som sagt riktigt god men de var väldigt kladdiga och därför jobbiga att arbeta med så får nog använda mig av lite mer mjöl nästa gång
Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten och blanda med såsen. Bryn den kokta skinkan i smör i en stekpanna, tillsätt grädden, den skivade fontina-ostenoch låt den smälta
servera med nykokt pasta och fisken. Häll på vetemjöl på torskbitarna och vänd runt så att det täcker. God knaprig fisk med en slät tomatsåsoch nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt ochpepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torsken i rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn ochost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg i fisken som du först vänt i ägget och sen i mannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. När alla är klara så stoppa i de i ugnen på 160 grader i 5 minuter. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk i lite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala och skiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. 1 dl vetemjölolja och smörsalt och peppar. 1/2 brk vattensalt och pepparsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.