4-6 500 g makaroner 1 l mjölk 6 msk smör 3/4 dl vetemjöl 1 riven, liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 150 g riven lagrad cheddarost 150 g parmesanost eller gruyère 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Lägg till i inköpslistan
Lite tomatsås alltså - all riven ostochalla ägg var borta. sallader, röror, marinader, tillbehör. Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerade medost
Börja med att hälla lite tomatsås i botten på formen, sedan riven parmesanost, sedan grönsakerna, lägg helst inte omlott för då kan det bli svårt att få alla skivor mjuka
Gjorde en tomatsåsoch till Gnocchinoch såsen hade jag hyvlad parmesanostoch färsk basilika. Gnocchin blev som sagt riktigt god men de var väldigt kladdiga och därför jobbiga att arbeta med så får nog använda mig av lite mer mjöl nästa gång
Koka Gnocchi i rikligt med saltat vatten och blanda med såsen. Bryn den kokta skinkan i smör i en stekpanna, tillsätt grädden, den skivade fontina-ostenoch låt den smälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.