Jag tänkte att jag skulle ge ert ett kanonrecept på goda inlagdavitlöksklyftor. Mängden kryddor är egentligen inte så noga, det viktigaste är att oljan alltid täcker vitlöksklyftorna
500 g chili / 1 vitlök / 2 dl vatten / 2 dl vitvinsvinäger / 2 msk socker / 3 tsk örtsalt. Skiva chilin i 3 mm tjocka skivor, skala och skiva vitlöken. Lägg i chili och vitlök och låt koka upp igen och låt koka ytterligare 7 minuter. / 1 vitlök
3 vitlökar1-2 dl balsamvinäger2-3 dl raps- eller olivolja1 tsk salt1 tsk rosmarin1 tsk oregano1 tsk mejram1 tsk basilikaSkala alla klyftor, koka upp en kastrull med 1 liter vatten, häll ner klyftorna och låt koka i 1 minut, håll koll så det inte blir längre, då smaken blir mesig. 3 vitlökar
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. 1 klyfta riven vitlök eller 2 tsk vitlökspulver. Servera med en dip, jag blandade ihop hemmagjord majonnäs med creme fraiche 50/50, riven vitlök, hackad persilja och lite salt. 1 klyfta riven vitlök. 2 tsk vitlökspulver
Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett. Förvara inlagd gurka svalt och mörkt så håller den många månader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.