Pressa sedan i vitlöken och blanda i basilikan. 175 gram rumsvarmt smör 3 stora vitlöksklyftor, pressade 45 gram finhackad basilika, frusen eller färsk (jag brukar ta ungefär 30 gram fusen och 15 färsk) Låt smöret bli rumsvarmt. 3 stora vitlöksklyftor
Tycker ni om vitlök så kommer ni att gilla den här vitlökssåsen. Passar som sås till sallad, som tillbehör till grillat eller varför inte ringla lite vitlökssås över pizzan
Det är klart när vitlöksklyftorna är mjuka och gyllenbruna. Låt svalna och plocka ur vitlöken. Pressa ut vitlöksklyftorna och spara dem i glasburk - dom är jättegoda och krämiga
Vitlök blir milt och gott när den har rostats och passar bra till lamm, kyckling och oxe. Plocka sedan ur vitlökarna ur sitt skal och lägg dem i en kastrull
Krossa vitlöken i en vitlökspress och hacka hönsbuljongtärningen i små bitar och tillsätt allt i skålen med creme fraichén, grädden och osten och rör runt så allt blandas ordentligt
Rostat vitlökssmör är helt sanslöst gott. Vitlöken får en underbar nötig, mild smak när den rostats. Första gången jag smakade smör gjort på rostad vitlök var på Mattias Dahlgrens restaurang Bon Lloc för många år sedan
Rör ner örter, pressade vitlöksklyftor och smaka av med kryddor. Rostad vitlök. 2 vitlöksklyftor. Se till att smöret verkligen är rumsvarmt, då du ska vispa det
Jag tänkte att jag skulle ge ert ett kanonrecept på goda inlagda vitlöksklyftor. Mängden kryddor är egentligen inte så noga, det viktigaste är att oljan alltid täcker vitlöksklyftorna
Tillsätt den pressade vitlöken och vetemjölet. Blanda yoghurten med 2 pressade vitlöksklyftor och krydda med salt och svartpeppar. 2 pressade vitlöksklyftor. 2 pressade vitlöksklyftor
I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Inlagd vitlök är mildare än rå vitlök och god att ha som tillbehör till mat eller ingrediens i en sallad eller så
3 vitlökar1-2 dl balsamvinäger2-3 dl raps- eller olivolja1 tsk salt1 tsk rosmarin1 tsk oregano1 tsk mejram1 tsk basilikaSkala alla klyftor, koka upp en kastrull med 1 liter vatten, häll ner klyftorna och låt koka i 1 minut, håll koll så det inte blir längre, då smaken blir mesig. 3 vitlökar
Skär av toppen på vitlökarna och ta bort det av skalet som lossnar lätt. Lägg flingsalt i botten på en ugnsfast form och placera ut vitlökarna på saltet
Dela vitlöken i klyftor. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern i en kastrull, får koka upp och koka cika 1 minut. 2-3 vitlökar