Hej och hallå, och trevlig fredagkväll på er. Klockan börjar närma sig läggdags inför en fullspäckad dag inför imorgon men visst måste ni få ett recept innan dess
Detta är en snabb och enkel metod att lägga in rädisor över natten. De bör ätas dagen efter. Skär man noggrannt så kan man använda de till dekoration av andra rätter men de går också bra som en egen liten rätt
Det här kan nog vara bra i förkylningstider också. Bra drag i ingefäran. Det var planerat hemmagjord sushi i veckan och eftersom jag hade ett recept på Gari och ingefära från "lådan" så tänkte jag testa att göra själv
Skölj och halvera frukten på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter
Det finns många bra sätt att bevara sommaren på. Ett av dem är att lägga in gurkor. Jag hade aldrig tidigare lagt in dylika, bara stått bredvid när pappa fixade och donade
För några helger sedan var jag på besök i Mariefred och hann förbi bondens egen marknad, som jag gillar så mycket… Fick bla med mig en påse full små späda västeråsgurkor hem… Självklar slank några ner som dom var, men de flesta hamnade i en gigantisk burk, inlagda så vi kan njuta hela hösten
Vissa är ju lyckligt lottade så här års med massa gurka från frilandet eller växthuset. Då är den här inläggningen, eller ska man kalla det bara helt enkelt för gurksallad, helt perfekt
Citron är inte bara friskt och vackert utan också jädrigt gott. Att lägga in dem är en otroligt bra idé och det är superenkelt, men får ganska trista saker att smaka fantastiskt när det behövs
Snabbsaltad gurka tillhör en av favoriterna, speciellt på leverpastejsmörgåsen. I Singapore finns inte det alternativet att köpa, bara söt inlagd gurka