Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep
Om du vill ha mer än själva recepten så ska du anmäla dig till min mail-lista. Alla som är anmälda till min mail-lista kommer att få recepten redan på fredagen, dvs före helgen
-). Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Syrligheten från citronfyllningen, i kombination med en söt maräng, saltade pistagenötter, och ett krispigt pajskal bakat efter ett franskt recept blev helt tipp-topp
Eftersom att jag personligen inte är ett jätte stort fan av gräddtårtor så ville jag ha ett alternativ på midsommarafton och det fick bli en helt ny testtårta
Dela kycklingfiléerna på längden i 2-3 bitar och lägg i en ugnsfast form och salta lite lätt. Tillbaka till vardagen igen (i alla fall för min del) och då vill jag bara dela med mig av min vardagsräddare
Falafel nr 1 heter ett falafelställe i Malmö som enligt utsago serverar de godaste falafelbollarna i stan. I Göteborg blir man tyvärr inte bortskämd med überbra falafel, tur för mig då att man kan göra falafel-nr-1-falafelbollarna hemma. 0,5 msk falafelkrydda (jag höftade ihop en egen - torkad koriander, spiskummin, nejlika och oregano). 0,5-1 msk citronsaft
Snabblagad kycklingpanna servera med blomkålsris eller bönpasta- linneasskafferi. Dags för veckomeny nr 5 och den sista för den här gången. Veckomeny nr 1 – tema middagar. Veckomeny nr 2 – tema frukost. Veckomeny nr 3 – tema middag. Veckomeny nr 4 – tema middag. Veckomeny nr 5 – middagar från mina favoriter bland Sveriges matbloggare. Inlägget Veckomeny nr 5 – tema middag dök först upp på
För exakt 250 inlägg sedan hade jag inte en blogg. Tänk. Bara ett brinnande intresse för vegetarisk mat, en växande passion för bak och en vilja att dela med mig av den begränsade kunskap jag satt inne med
1-1 1/2 tsk torrjäst. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra. Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd
E-postadress. Och så till smörgåstårta nr 2. 21 Jun. 10. 23. Smörgåstårta nr 2. 0kommentarer. Det är en fyllning med ost och skinka samt en grönskasfyllning gjord på gurka, vitkål, färskost, creme fraiche och örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.